Alles wat je moet weten over Real Madrid - Liverpool

26 mei 2018, 12:00

Real Madrid en Liverpool zetten zich schrap voor de ontknoping van de Champions League. Levert de Koninklijke een nieuwe door voor de derde keer op rij de Cup met de Grote Oren naar Madrid te brengen? Of winnen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum hun grootste prijs van hun loopbaan? FCUpdate.nl blikt vooruit en zet de vorm, de man in vorm, de ziekenboeg en de vermoedelijke opstelling op een rijtje.

Vorm

Real Madrid: V-W-G-W-W-G-G-V-W-G

Sinds Real Madrid zich verzekerde van de finale zijn de resultaten wisselend. La Liga was een gelopen koers, dus was voor Zinedine Zidane geen enkele reden om in de competitie nog gas te geven. De Fransman kon zijn sterren rust geven. Alleen in El Clasico, maar de Madrilenen kregen tien man van FC Barcelona niet klein (2-2).

Liverpool: W-G-W-W-G-W-G-V-V-W

Liverpool kon in de competitie niet achterleunen. Om volgend seizoen sowieso in de Champions League te spelen, moesten The Reds de vierde plaats in de Premier League veiligstellen. Dat moest gebeuren op de slotdag, omdat Liverpool in de voorlaatste speelronde verloor concurrent Chelsea (1-0).

Man in vorm

Real Madrid: Gareth Bale

Alle ogen bij Real Madrid zijn vanavond gericht op Cristiano Ronaldo. Maar hij valt deze keer niet onder dit kopje. In de afgelopen periode kwakkelde de wereldvoetballer van het jaar met zijn enkel. Voor de finale is Ronaldo honderd procent fit. Hoe het met zijn vorm zit, moet blijken. Hoewel de Portugees in cruciale momenten bijna altijd het best uit zichzelf haalt.

Liverpool: Mohamed Salah

Dat kan er maar eentje zijn: Mohamed Salah is al het hele seizoen dé man in vorm. 44 doelpunten in 51 wedstrijden, het is razend knap van de Egyptenaar. Alleen al in de Champions League scoorde King Salah al tien keer. Champions League-winst betekent de ultieme bekroning voor zijn seizoen. Het zou hem later dit jaar ook zomaar eens de Gouden Bal kunnen opleveren.

Ziekenboeg

Real Madrid: geen centje pijn

De selectie van Real Madrid heeft geen schrammetje. Zidane beschikt over een volledig fitte selectie en zijn er ook geen vraagtekens.

{image[324362][left-half][]}Liverpool: Emre Can is terug

Emre Can is na een periode van blessureleed terug in de selectie van Liverpool. Maar het is de vraag of hij daadwerkelijk inzetbaar is. De geblesseerden Alex Oxlade-Chamberlain, Joe Gomez en Joël Matip zijn sowieso absent.

Vermoedelijke opstelling

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modri?, Isco; Ronaldo, Bale/Benzema

Zidane hult zich in nevelen over de opstelling, maar de aandacht richt zich op de aanval. Voor wie kiest de Fransman: Karim Benzema of Gareth Bale? De Welshman steekt aan het einde van dit seizoen zoals gezegd in goede vorm. Bezema startte in de return van de halve finale tegen Bayern München (2-2), waarin hij beide doelpunten scoren. Als Bale start, kiest Zidane voor dezelfde elf die vorig jaar aan de finale in Cardiff begonnen.

{image[325877][right-half][]}Liverpool: Karius; Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson; Henderson, Milner, Wijnaldum; Mané, Firmino, Salah

Of de griep moet ineens toeslaan in het kamp van Liverpool, anders heeft Jürgen Klopp geen enkele reden om te sleutelen aan zijn team. Sinds de blessure van Alex Oxlade-Chamberlain weet Georginio Wijnaldum zich verzekerd van een basisplaats, ook vanavond in Kiev.

{image[325740][left-half][]}Bank

Real Madrid: wereldtop als back-up

Iedere club is jaloers op de bank van Real Madrid. Mannen als Marco Asensio en Benzema of Bale kunnen hunnen stempel drukken op een wedstrijd. En dan heeft Zidane ook nog Lucas Vázquez en Mateo Kovacic achter de hand.

Liverpool: subtop als redmiddel

Klopp is een stuk minder bedeeld. Jonkies Dominic Solanke (20) en Ben Woodburn (18) zitten op de bank. Ook Ragnar Klavan (voormalig AZ en Heracles Almelo), Alberto Moreno, Danny Ings, Natanhiel Clyne zijn hoogstens Europese subtop. Wie er bovenuit steken zijn Adam Lallana en Emre Can, maar beiden hebben door blessures weinig ritme.

Gaat Real Madrid er weer vandoor met de titel of zal Liverpool toeslaan in Kiev? Check hier wat de bookmakers denken!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen