Klopp ziet Real Madrid als de grote favoriet voor de CL-finale

25 mei 2018, 23:19

Jürgen Klopp ziet Real Madrid als de grote favoriet voor de eindstrijd in de Champions League zaterdagavond. De coach van Liverpool vindt namelijk dat De Koninklijke veel meer individuele kwaliteit heeft dan The Reds. Collega-coach Zinedine Zidane is het daar, uiteraard, niet mee eens.

"Ik wil onze selectie niet vergelijken met die van Real Madrid. Geen enkele ploeg ter wereld heeft zoveel kwaliteit als zij. Niet alleen binnen de lijnen hebben ze de beste spelers, ook hun bank is van wereldklasse", loofde Klopp tijdens de persconferentie de opponent van zaterdagavond.

Ook collega Zidane kreeg veel lof van Klopp: "Ik ben al langer coach van Liverpool dan hij in het vak zit en toch kan hij al voor de derde keer na elkaar de Champions League winnen. Dat is nog nooit gebeurd. Of hij is briljant, of hij heeft geluk gehad en een deal gesloten met iemand. Ik denk dat hij briljant is. Dat was hij als speler namelijk ook."

Fifty-fifty

Zidane ging niet mee in de ideeën van Klopp. Volgens hem is er namelijk géén favoriet in de CL-finale. "Wij zijn geen favoriet en zij ook niet. Finales zijn altijd fifty-fifty", vond de Fransman, die flink wat te kiezen heeft voor de eindstrijd. Sterspelers als Gareth Bale, Sergio Asensio en Isco zijn een basisplaats niet zeker. "Dat is moeilijk, maar het hoort nou eenmaal bij mijn baan. Het is mijn taak om die keuzes te maken."

Cristiano Ronaldo zal in elk geval sowieso in de opstelling staan. De Portugees is weer bijna helemaal fit. Zidane: "Cristiano leeft voor wedstrijden zoals deze. Hij is helemaal fit. Cristiano zit misschien niet op 150 procent, maar wel op 140. Dat is zeker niet slecht", grapte Zidane.

Gaat Real Madrid er weer vandoor met de titel of zal Liverpool toeslaan in Kiev? Check hier wat de bookmakers denken!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen