Eredivisie Vrouwen: VV Alkmaar behoudt 'tweede plek', zege ADO

Eredivisie Vrouwen: VV Alkmaar behoudt 'tweede plek', zege ADO

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 mei 2018 – ADO Den Haag heeft de winst in de verliezerspoule in de Eredivisie afgesloten met een zeer moeizame overwinning. Bij nummer laatst Excelsior Barendrecht werd pas diep in blessuretijd gewonnen. VV Alkmaar kroonde zich in een rechtstreeks gevecht met achtervolger Achilles'29 tot de nummer twee, wat overeenkomst met de zevende plaats als je kijkt naar de hele competitie.

Achilles'29 - VV Alkmaar 1-2
Met een voorsprong van twee punten had VV Alkmaar aan een gelijkspel genoeg in Groesbeek om de tweede plaats in de groep met de laatste vier van de Eredivisie Vrouwen veilig te stellen. Topscorer Katja Snoeijs maakte na ruim een kwartier de 0-1 en toen Simone Kets, het andere paradepaartje van de Noord-Hollanders na een klein uur op prachtige wijze vanaf de zijkant van het veld de 0-2 maakte, was de stijd om de tweede plek beslist. Bonita Theunissen bezorgde de thuisploeg nog een beetje mooie laatste slotminuten van het Eredivisie-seizoen met de aansluitingstreffer, maar kon haar ploeg geen punt meer bezorgen.

Excelsior Barendrecht - ADO Den Haag 1-2
Voor de ploeg uit de Hofstad was het een grote teleurstelling dat zij op de slotdag van de reguliere competitie waren veroordeeld tot het spelen in poule B. Er zat niets anders op dan winnaar te worden daarin en dat lukte zo goed als feilloos. Toch kwam er vrijdagavond bijna een smetje tegen Excelsior Barendrecht, de ploeg die een moeizaam eerste seizoen kent in de Eredivisie Vrouwen wat de resultaten betreft. In blessuretijd voorkwam Lauren Delleman uit een vrije trap echter een gelijkspel van ADO, nadat Sherallin Henriquez de openingstreffer van Eline Koster (uit een corner) ongedaan had gemaakt.

Reacties

gerelateerd