Cambuur haalt Van Koesveld op bij rivaal sc Heerenveen

25 mei 2018, 18:51

SC Cambuur heeft wederom toegeslagen op de transfermarkt: linksback Robert van Koesveld maakt de overstap van sc Heerenveen naar Leeuwarden, waar hij een contract tekent voor één seizoen. Alleen een medische keuring kan nog roet in het eten van de transfer gooien, die verder al helemaal rond is.

Dat maakt Cambuur bekend. Eerder speelde de verdediger voor Jong Ajax, alvorens hij naar Heerenveen vertrok. Zij leenden hem uit aan Helmond Sport, waar hij een vaste basisplaats had. Cambuur heeft een optie voor nog een seizoen opgenomen in het contract.

"Onze intentie is om het elftal van achteruit op te bouwen en met de komst van Robert hebben we daar een volgende stap in gezet", legt technisch manager Foeke Booy uit. "Robert zou je een moderne verdediger mogen noemen. Hij is in de eerste plaats goed in verdedigend opzicht, maar ook aan de bal heeft hij kwaliteiten."

De komst van Van Koesveld is het begin van een flink aantal wijzigingen in Leeuwarden. Donderdag werd al bekend dat Martijn Barto na zeven seizoenen vertrekt bij de Jupiler League-club, terwijl ook 'de dure' Darren Rosheuvel, Erik Cummins, Xander Houthoop, Martijn van der Laan, Jesse Bertrams en nog een aantal anderen vertrekt. Eerder werden Julian Calor, David Sambissa en Emmanuel Mbende al binnengehaald, terwijl er ook veel spelers zijn die een profperiode krijgen aangeboden bij Cambuur.

Gaat Real Madrid er weer vandoor met de titel of zal Liverpool toeslaan in Kiev? Check hier wat de bookmakers denken!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen