Officieel: NEC stelt De Gier aan als nieuwe hoofdtrainer

25 mei 2018, 17:03   Bijgewerkt: 25 mei 2018, 19:38

Jack de Gier is de nieuwe hoofdtrainer van NEC. De 49-jarige oefenmeester tekent in Nijmegen een contract voor drie seizoenen en start op 1 juli 2018 aan zijn nieuwe karwei. Hij moet met de Nijmegenaren terugkeren in de Eredivisie, iets dat Pepijn Lijnders het afgelopen seizoen niet lukte. De jonge coach werd daarom ontslagen in De Goffert en De Gier is dus zijn opvolger.

"We hebben de afgelopen week hard gewerkt aan het samenstellen van het profiel voor onze nieuwe hoofdtrainer/coach", legt technisch directeur Remco Oversier uit. "Op basis van dit profiel hebben we een lijst met mogelijke kandidaten gemaakt, waarbij Jack bij ons de absolute nummer één was. In de gesprekken die wij met Jack hebben gevoerd bleek onze visie op voetbalinhoudelijk en op menselijk vlak al snel op een lijn te liggen, waardoor we direct stevig door hebben kunnen pakken."

De Gier, die met Almere City heel dichtbij promotie was nadat hij Roda JC uitschakelde en in de finale van de play-offs de eerste wedstrijd lang voorstond tegen De Graafschap, heeft moeite met zijn vertrek uit Lelystad. "Ik heb de afgelopen jaren een geweldige tijd gehad bij Almere City, waar ik met alle plezier en passie had willen blijven. NEC is echter mijn club en de enige club die mij in verleiding kon brengen om Almere te verlaten. Ik zie het als een enorme eer en uitdaging om met alles en iedereen in en rondom NEC te bouwen aan de toekomst van de club en hoop hier samen weer succes te beleven."

De Gier was als speler actief van 1998 tot en met 2001 in Nijmegen, waar hij eerder als assistent, trainer van Jong NEC én coach van de A1 werkzaam was. In 2016 stapte hij over naar Almere City, waar hij een uitstekende indruk maakte. Eerder was ook sc Cambuur geïnteresseerd in zijn diensten, toen kwam het niet tot een overgang. De terugkeer naar de Eredivisie is voor NEC overigens een stuk moeilijk dan het dit seizoen was. Uit de Eredivisie degradeerden met FC Twente, Sparta Rotterdam en Roda JC namelijk drie zeer sterke teams.

Gaat Real Madrid er weer vandoor met de titel of zal Liverpool toeslaan in Kiev? Check hier wat de bookmakers denken!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen