Barto verrast door vertrek bij Cambuur: "Het doet wel pijn"

25 mei 2018, 16:02

Martijn Barto is verrast dat SC Cambuur de samenwerking heeft beëindigd. De Leeuwarders maakten donderdag bekend dat de aflopende verbintenis van de 33-jarige spits niet werd verlengd. Maar zijn vertrek biedt ook nieuwe mogelijkheden, want voor hem bestaat voldoende belangstelling.

"Ze hadden in eerste instantie aangegeven dat ze met me door wilden. Dus het was wel een verrassing", zegt Barto, die zeven seizoenen voor Cambuur speelde, tegen Omrop Fryslân. "Het doet wel pijn. Maar er gaan nu andere mooie deuren open. Daar kijk ik ook weer naar uit."

Barto zal de komende tijd gebruiken om na te denken over zijn toekomst. Zeker is dat het clubicoon van Cambuur blijft voetballen. Over interesse heeft hij ook niet te klagen. "De telefoon staat roodgloeiend. Ik moet geen dingen gaan noemen. Laat ik vertellen dat het van Zuid-Afrika, Amerika tot Blauw Wit '34. Dat is allemaal heel erg leuk. Wat er uiteindelijk concreet wordt, zien we wel."

Technisch manager Foeke Booy vindt het jammer dat Barto moet vertrekken. "Het is met ons budget niet meer mogelijk om Barto te behouden. We krijgen dat financieel niet voor elkaar. Dit is vervelend. Ik had het liever anders gehad, maar helaas." Cambuur kan hem wel een aanbieding doen voor een maatschappelijke functie.

Gaat Real Madrid er weer vandoor met de titel of zal Liverpool toeslaan in Kiev? Check hier wat de bookmakers denken!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen