Koeman: "Ik vrees toch voor derde zege op rij voor Madrid"

25 mei 2018, 09:25

Ronald Koeman ziet Real Madrid als favoriet voor de Champions League. Al gunt de bondscoach Liverpool, met internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, de eindzege. "Maar ik vrees toch voor een derde zege op een rij voor Madrid", vermoedt Koeman.

"Omdat zij altijd wel twee of drie momenten hebben dat ze dodelijk zijn. Madrid geeft je altijd het idee dat je mee kunt voetballen als tegenstander, maar het gaat erom: waar op het veld verlies je een bal?", zegt Koeman in het Algemeen Dagblad. "Voor Virgil ligt daar nog wel een aardig taakje, om als leider van de defensie ervoor te zorgen dat de zogenoemde restverdediging steeds op orde is."

Liverpool kan als geen ander de ruimte bespelen achter de verdediging, weet Koeman. "Na het eerste duel met Roma had ik het daar met Virgil en Georginio specifiek over. Ze vertelden dat Klopp ze eindeloos had laten trainen op hetzelfde patroon. Bal in de diepte gooien en Salah en Mané die als een speer waren vertrokken. Met Firmino erbij drie van die loerende aanvallers met snelheid of een individuele actie, dat is bijna niet te verdedigen als jij 'hoog' wilt staan met je laatste lijn. Liverpool scoort makkelijk en dat maakt het ook morgen heel interessant. Maar het punt is wel: Gaat Madrid die ruimte ook weggeven? Normaal gesproken een stuk minder. En wat verzin je dan?"

Hoe de finale in Kiev ook afloopt, komende week melden Van Dijk en Wijnaldum zich bij het Nederlands elftal. "an het begin van deze week kreeg ik nog een appje van Virgil. Hij schreef: trainer, weet alvast dat ik wel beide interlands van Oranje wil meespelen, hè. Zo van: je hoeft me straks niet te sparen hoor, haha. Ik heb geantwoord: eerst maar eens die finale spelen en winnen. Als ze 'm winnen, dan hoeven ze trouwens nog niet meteen aan te sluiten bij Oranje. Dan mogen ze eerst een dagje feestvieren. Dat hebben ze dan wel verdiend."

Gaat Real Madrid er weer vandoor met de titel of zal Liverpool toeslaan in Kiev? Check hier wat de bookmakers denken!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen