Malki had Roda JC graag geholpen: "Paste niet in zijn systeem"

24 mei 2018, 21:40

Roda JC degradeerde dit seizoen vanuit de Eredivisie naar de Jupiler League na play-offs. Oud-speler Sanharib Malki had graag geholpen om dat te voorkomen. Hij trainde twee maanden (!) mee in Kerkrade, maar kreeg uiteindelijk geen contract aangeboden. En dat doet hem pijn, maar nog niet zo veel als de degradatie die volgde.

"Ik paste niet in zijn systeem", kreeg hij als reden te horen, vertelt Malki tegenover Voetbal International. "Volgens mij moet je een systeem aanpassen aan je spelers, niet andersom. Ik wilde zó graag, was niet uit op geld, hoefde geen basisplaats. De club en de jongens helpen, dat was mijn doel. Het mocht niet zo zijn, en dat doet pijn. Ik bedoel het niet arrogant, maar Dirk Kuijt en Robin van Persie werden bij Feyenoord anders ontvangen. Ik ben niet meer zo snel als zes jaar geleden, maar mijn neusje voor de goal zit er nog. Roda had dat heel goed kunnen gebruiken."

Uiteindelijk kreeg hij dus geen kans en degradeerden de Limburgers. "Ik heb mee geleden met de andere supporters. Als de organisatie niet goed is, gaat het op het veld ook mis", analyseert de oud-spits, die niet denkt snel terug te keren bij de Jupiler League-club. "Met deze trainer wordt het lastig, maar ik zal de club nooit in de steek laten." De Syriër heeft het clubrecord nog altijd op zijn naam staan van 25 goals in één seizoen (2011/12).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen