Verloren CL-finale in 1996 doet Van der Sar nog pijn

24 mei 2018, 12:19

Finales verliezen doet pijn, ervoer ook Edwin van de Sar. In 1996 greep de oud-doelman met Ajax naast prolongatie van de Champions League. Juventus was na strafschoppen te sterk. "Uiteindelijk is het alweer 22 jaar geleden, maar het doet nog altijd pijn", aldus de huidige directeur van de Amsterdammers.

"Je ziet de tegenstander de cup pakken die jij het jaar ervoor hebt gewonnen. Misschien doet het daarom nog wel meer zeer", zegt Van der Sar het clubkanaal van Ajax. "Je wilt een dynastie neerzetten, zoals Ajax in de jaren 70 heeft gedaan. Dat wil je evenaren. Nu heb je weer een finale gespeeld, maar niemand weet dat meer. De enige 2e plaats die men zich nog herinnert was die van Oranje tijdens het WK 1974. Wie 2e werd in de Champions League van 1996 of 2007; niemand weet dat. "

Van de Sar kan wel stellen dat hij in zijn carrière meer gewonnen heeft dan verloren. "Maar de verliespartijen staan me ook nog wel bij. Dan bedoel ik niet een Vitesse – Ajax in 1996, maar wel de halve finales of finales Champions League. Wedstrijden die duidelijker aan je hart liggen en waarbij het 'wat als' veel meer speelt dan een nederlaag in de nationale competitie."

Het is vandaag (donderdag) ook precies een jaar geleden dat Ajax de Europa League-finale van Manchester United (0-2) verloor. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen