Kongolo: "Als Monaco goed gevoel geeft, blijf ik daar"

Kongolo: "Als Monaco goed gevoel geeft, blijf ik daar"

24 mei 2018 – Terence Kongolo praat binnenkort met AS Monaco over zijn toekomst. De oud-Feyenoorder werd het voorbije halve seizoen verhuurd aan Huddersfield Town, nadat hij in het prinsdom mondjesmaat aan spelen toekwam. Bij Monaco heeft Kongolo een verbintenis tot medio 2022.

"Het belangrijkste voor mij is minuten maken", zegt de 24-jarige verdediger in De Telegraaf. "Als AS Monaco me een goed gevoel geeft en een goede toekomst voor me heeft, dan blijf ik daar. Zo niet, dan wil ik ergens anders een stap gaan maken. Voor nog zo'n periode als de eerste helft van dit seizoen heb ik geen tijd."

Bij Huddersfield maakte Kongolo de nodige minuten. De samenwerking is goed gevallen, want de Engelsen vroegen de drievoudig international al of hij komend seizoen ook beschikbaar is. "Dat willen ze graag. Ze hebben aangegeven dat ze tevreden over me waren. Misschien is dat weer een optie."

Dankzij zijn optredens in de Premier League is Kongolo weer terug het Nederlands elftal. "In Engeland ben ik fysiek en verdedigend sterker geworden. Als je tegen tegenstanders als Chelsea en Manchester City speelt, word je beter, slimmer en sterker. Je traint ook vaker en gaat vaak de gym in. Ik voel me nu ook fitter."

gerelateerd