Bosz' vertrek bij Ajax had niets te maken met Borussia Dortmund

24 mei 2018, 07:35   Bijgewerkt: 24 mei 2018, 07:42

Borussia Dortmund heeft geen rol gespeeld in het vertrek van Peter Bosz bij Ajax. Dat de oefenmeester zijn eigen staf niet mocht samen stellen, leidde zijn vroegtijdige afscheid in. Na de verloren Europa League-finale, vandaag (donderdag) precies een jaar geleden, sprak Bosz met directeur Edwin van de Sar over zijn toekomst. De trainer had de voorwaarde dat hij zijn eigen staf mocht kiezen.

"Bij Edwin van der Sar was al heel lang bekend hoe ik erover dacht", zegt Bosz tegen de NOS. "Dat heb ik voor de winterstop, in de winterstop en na de winterstop bij hem aangegeven. Hij is na die Europa Cup-finale nog bij mij thuis geweest om daarover te spreken. Maar uiteindelijk gaf hij aan dat hij niets voor mij kon betekenen."

Ondanks het Europese succes, trok Bosz de deur achter zich dicht en tekende hij bij Borussia Dortmund. "Die belangstelling van Dortmund kwam pas aan het rollen nadat mij duidelijk was geworden dat er niets zou veranderen in mijn staf. Dortmund heeft geen enkele rol gespeeld bij mijn beslissing. Ik was sowieso gestopt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen