Memphis is in bloedvorm: "In een vrije rol ben ik op mijn best"

24 mei 2018, 11:54

Memphis kan terugkijken op een geweldig seizoen bij Olympique Lyon. De aanvaller was in Frankrijk goed voor negentien doelpunten en dertien assists en sloot de competitie afgelopen weekend af met een hattrick. Hij meldt zich daardoor in topvorm bij Oranje.

De 24-jarige oud-speler van PSV geniet bij Lyon van zijn vrije rol. "In de A-junioren speelde ik vaak als schaduwspits", vertelt Memphis aan Voetbal International. "In een vrije rol ben ik op mijn best. Zo is het altijd geweest. Het is echt niet zo dat ik niet wil verdedigen. Voor een goede veldbezetting moet iedereen daaraan zijn bijdrage leveren. Maar mijn teambijdrage is het grootst als ik mijn intuïtie kan volgen, zonder remmingen. Zwervend in de ruimtes, acties maken, gevaar stichten."

Memphis, die 36 interlands heeft gespeeld, ziet de toekomst van Oranje positief tegemoet. Hij vindt dat het Nederlands elftal onder Ronald Koeman de juiste weg heeft ingeslagen. "Er zit echt heel veel kwaliteit in deze selectie. Het is een kwestie van onderlinge afstemming. Weten wat de specifieke kwaliteiten van iedere speler zijn en daarnaar handelen. Vanuit een gesloten defensie kunnen we aanvallend heel gevaarlijk zijn. We hebben sterke verdedigers en goede offensieve backs, we hebben snelle creatieve jongens voorin, we hebben slimme middenvelders. De ingrediënten zijn aanwezig om rendement te halen uit het nieuwe spelsysteem. Dat moeten we dan wél laten zien. Tegen Portugal lukte dat. Daar kunnen we mee verder", besluit hij hoopvol.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen