Heracles plukt verdediger weg uit Duitse derde divisie

23 mei 2018, 17:50   Bijgewerkt: 23 mei 2018, 19:58

Heracles Almelo heeft versterking gevonden over de grens. De eredivisionist heeft overeenstemming bereikt met Maximilian Rossmann, die transfervrij overkomt van SF Lotte. De 23-jarige speler heeft voor twee jaar getekend, met een optie op een extra jaar.

De oud-jeugdspeler van VfL Wolfsburg is blij dat hij de stap van het derde niveau in Duitsland naar de Eredivisie kan maken. "De gesprekken met de club waren prettig. Deze overstap zie ik als een nieuwe kans en een mooie uitdaging. Ik ben blij om hier te zijn en kan niet wachten om te beginnen. Ik verheug me erop en ben er klaar voor", reageert hij.

Technisch manager Mark-Jan Fledderus vindt Rossmann een echte centrumverdediger. "Maximilian beschikt over alle benodigde fysieke voorwaarden voor een centrale verdediger. We hebben hem het afgelopen seizoen intensief gevolgd. Hij heeft een goed jaar achter de rug en is in onze ogen een talentvolle speler."

Dat de verdediger overkomt van een kleine club, zegt volgens Fledderus helemaal niets. "Het niveau van de 3. Bundesliga is hoog", weet Fledderus. "Voor ons als club is het al lange tijd een interessante competitie om in de gaten te houden. We spelen bovendien regelmatig oefenwedstrijden tegen clubs uit de 3. Bundesliga, die we als serieuze krachtmetingen beschouwen. Vorig jaar kwam Sebastian Jakubiak over vanuit de Regionalliga, zelfs een niveau lager dan de 3. Bundesliga. Hij heeft bewezen zich snel te kunnen aanpassen aan het niveau."

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen