Van den Ban baalt van vertrek bij Arsenal: "Had het naar mijn zin"

23 mei 2018, 13:38

Serge van den Ban gaat vertrekken als keeperstrainer bij Arsenal. Na drie seizoenen komt er een einde aan zijn dienstverband in Londen, waar hij in de jeugdopleiding werkzaam was. "Ze willen nu bij Arsenal een andere weg inslaan", vertelt de voormalig keeper.

"In april liet de club al doorschemeren dat mijn contract niet verlengd zou worden, vorige week kwam de officiële mededeling", laat Van den Ban weten aan Voetbal International. "Wel jammer, ik had het goed naar mijn zin. Het was best verrassend, omdat mijn contract na twee seizoenen met een jaar verlengd was, terwijl Andries Jonker al weg was. Ik ben natuurlijk ooit door Andries gehaald."

Van den Ban bleef desondanks werkzaam in de jeugdopleiding van The Gunners. Daar heeft volgens de Nederlander, die eerder keepers trainde bij Ajax, FC Utrecht en AZ, Jonker uitstekend werk verricht. "De structuur in de opleiding en het gerenoveerde trainingscomplex hebben de opleiding echt een boost gegeven. Ik heb daar op keepersgebied aantoonbaar een bijdrage aan kunnen leveren. Lange dagen gemaakt, ik kwam alleen thuis om te slapen bij wijze van spreken."

Ondanks zijn vertrek bij Arsenal, wil Van den Ban van geen wijken weten in het vak. "Deze ervaring kan ik zeker gebruiken. Ik heb de Engelse cultuur meegekregen en ervan genoten. In het buitenland of in Nederland werken maakt me niet uit. Als ik maar lekker met mijn passie, het keepen, bezig kan zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen