Standard maakt Preud'homme coach én vice-voorzitter

23 mei 2018, 12:09   Bijgewerkt: 23 mei 2018, 12:33

Michel Preud'homme is door Standard Luik officieel gepresenteerd als nieuwe trainer. Nadat hij eerst als (jeugd)speler actief was bij de Belgische club, was hij later als trainer, technisch directeur én nu dus wederom als eindverantwoordelijke actief in Luik. Ook wacht al een nieuwe functie voor hem binnen de club: hij treedt namelijk toe tot de Raad van Bestuur als vice-president.

Daarmee krijgt de voormalig keeper, die een uitstekende reputatie heeft opgebouwd door de jaren heen in België en niets voor niets veel werd genoemd als mogelijke opvolger van de Belgische bondscoach Roberto Martínez, bijzonder veel macht binnen de club. Er wordt zelfs een nieuwe bestuursstructuur gelanceerd: want daarnaast komt er nog een Uitvoerend Comité, dat wordt ingevuld met vier bestuurders en de voorzitter. Overigens was het al even duidelijk dat Martínez voorlopig nog zou aanblijven als bondscoach: recent tekende hij ook een nieuw contract

Preud'homme is de opvolger van Sa Pinto, die ondanks successen moest vertrekken bij Standard Luik. De coach lag meermaals onder vuur vanwege zijn bijzondere gedrag langs de lijn in de Jupiler Pro League. Eerder was de nieuwe coach van Standard werkzaam bij Benfica, Al Shabab, KAA Gent en dus FC Twente. In Enschede won hij de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen