Achilles'29 in de problemen: er is een gat van 45 duizend euro

23 mei 2018, 11:57

Het voortbestaan van Achilles'29 is in gevaar. Van de benodigde negentigduizend euro die in januari nodig was, is slechts de helft opgehaald. Voor eind juni moet de begroting rond komen en dat wordt nog een probleem voor de Groesbekers. "Als de leden geen oplossing zien, kunnen ze in het uiterste geval de vereniging ontbinden", vertelt Harm Kersten, voorzitter van de raad van toezicht. 

Toch is het nog lang niet zo ver: "We hebben ons qua kosten keurig aan de begroting gehouden, maar het ontbreekt aan voldoende opbrengsten. We moeten het laatste stuk nog dichten. Als dat bedrag niet binnenkomt, moeten de leden beslissen hoe we het verschil kunnen overbruggen", vertelt Kersten tegenover De Gelderlander.

Ander probleem is het feit dat Elrie Bakker-Dekers, het nog enig overgebleven bestuurslid, vorige week opstapte. Een nieuw bestuur is desondanks nog altijd niet geformeerd. "Er hadden zich onvoldoende kandidaten gemeld, ik heb alle leden opgeroepen op zoek te gaan naar kandidaat-bestuursleden."

Een deel van de achterban zou de invloedrijke familie Derks niet in het nieuwe bestuur willen hebben, wat ook voor spanningen zorgt in Groesbeek. Het belangrijkste doel van de club is op dit moment om financieel te overleven en de vierhonderd recreatief voetballende leden te kunnen bedienen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen