Officieel: Arsenal stelt Emery aan als opvolger van Wenger

23 mei 2018, 10:31   Bijgewerkt: 23 mei 2018, 10:52

Arsenal heeft Unai Emery aangesteld als nieuwe hoofdcoach van de Premier League-club. Zoals de afgelopen dagen al de ronde ging in Londen, is de Spaanse trainer woensdag inderdaad aangesteld als de opvolger van Arsene Wenger, die deze zomer vertrekt bij The Gunners. Met de aanstelling van Emery heeft Arsenal gekozen voor een prijzenpakker en slaat het (deels) een nieuwe koers in, al houdt de club ook vast aan haar visie.

"We hebben vertrouwelijk, uitgebreid onderzoek gedaan naar onze nieuwe trainer. Met achtergrondreferenties, video- en gegevensanalyse en persoonlijke ontmoetingen met onze kandidaten hebben we unaniem gekozen om Unai aan te stellen als de nieuwe manager", laat Ivan Gazidis, bestuursvoorzitter van Arsenal weten op de clubsite. "Met hem hopen we een nieuw, succesvol hoofdstuk in onze geschiedenis te kunnen schrijven."

Bekendheid

Emery vertrekt deze zomer na twee seizoenen, waarin hij op één landstitel na alle nationale prijzen won in Frankrijk, bij Paris Saint-Germain. "Arsenal is wereldwijd bekend en geliefd om zijn jonge spelers, fantastische stadion, speelstijl en manier waarop de club wordt bestuurd. Ik ben heel blij dat ik de verantwoordelijkheid heb gekregen om een volgende stap te zetten in de geschiedenis van de club."

{image[325761][right-half][]}Ook grootaandeelhouder Stan Kroenke was blij met de aanstelling van de Spaanse coach. "Hij is een bewezen winnaar. Hij deelt onze visie en wil voortbouwen op het succes van Wenger." De Franse coach was 22 jaar werkzaam bij Arsenal, waar hij hoogte- en dieptepunten meemaakte. Een jaar voor zijn vernieuwe contract van twee seizoenen afliep, besloten de club en manager echter uit elkaar te gaan. Later bleek dat Wenger zelf liever zijn karwei had willen afmaken. 

Prijzenpakker

Met Emery heeft Arsenal een echte prijzenpakker in huis gehaald: ook bij Sevilla (3x de Europa League) greep hij een flink aantal hoofdprijzen. Eerder was hij werkzaam bij Spartak Moskou, Valencia, UD Amería en Lorca Deportivo. Met Almería promoveerde hij naar La Liga, met Lorca, de club waar hij begon, promoveerde hij meteen vanuit de Segunda Division B naar de Segunda Division A. Alleen in Rusland was hij weinig succesvol.

De komst van Emery lag overigens meer dan in de lijn der verwachting, aangezien al dagenlang de ronde ging dat hij aangesteld zou worden. Op zijn eigen website maakte de coach per abuis al melding van zijn overgang naar Londen, waarna de website offline werd gehaald. Nog geen twaalf uur later werd de aanstelling bevestigd door Arsenal. De website is overigens nog altijd uit de lucht. 

[photo,114125,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen