Donk extra blij met Turkse titel na moeilijk half jaar onder Tudor

Donk extra blij met Turkse titel na moeilijk half jaar onder Tudor

23 mei 2018 – Ryan Donk won afgelopen weekend met Galatasaray de titel in Turkije. Een overwinning op zichzelf én de mensen rondom de club die niet in hem geloofden. Onder de vorige trainer Igor Tudor was de Nederlander namelijk maandenlang persona non grata. "Ik heb een half jaar niet bij de selectie gezeten", vertelt hij.

In De Telegraaf blikt hij terug op de moeilijke periode die voor hem het kampioenschap zo bijzonder maakt. "Mijn individuele trainingen bestonden alleen uit die saaie dingen die je als voetballer niet wilt. Het was lopen, lopen en nog eens lopen. Maar ik heb me sterk gehouden en dacht alleen maar: mij krijgt-ie niet klein. Om te laten zien dat ik geen opgever ben, ging ik voor mezelf zelfs extra trainen: kickboksen, zwemmen en krachttraining. Het kickboksen was ideaal om mijn agressie kwijt te raken."

Onder diens opvolger Faith Terim kreeg hij wél vanaf minuut één het vertrouwen. Hij miste slechts twee wedstrijden na de winterstop, door een blessure nota bene. "Opgelopen bij de 3-0 tegen Bursaspor. Tijdens het feestvieren kreeg ik een vinger van een ploeggenoot in mijn oog, waardoor ik een kras op mijn iris had."

Met een aflopend contract op zak weet Donk nog niet waar zijn toekomst ligt. "Ik zou graag bijtekenen, want het leven in Istanbul bevalt me uitstekend. En het voetbal de laatste maanden ook weer. Galatasaray is natuurlijk een prachtige club", aldus de voormalig speler van onder meer AZ en Club Brugge.

gerelateerd