Fraser loopt niet weg voor 'pittig' karwei met Sparta Rotterdam

23 mei 2018, 08:26

Niet alleen voor alles en iedereen rondom Sparta Rotterdam kwam de degradatie aan als een mokerslag, ook Henk Fraser – vanaf komend seizoen trainer op Het Kasteel – was het een hard gelag. Toch had de oefenmeester géén clausule in zijn contract dat hij nog wilde vertrekken in het scenario dat zich momenteel voltrekt. Wel levert hij salaris in.

"Bij zo'n keuze moet je een aantal zaken overwegen en dit was een van de scenario's", vertelt de coach nuchter tegenover De Telegraaf. "Dat ik hier niet op gehoopt had, dat is zeker. Maar in de Eredivisie zou het net zo pittig worden als nu in de Jupiler League. Dit doet alleen meer pijn, bij iedereen. Eenieder zit nu met de grootst mogelijke kater. Van dit scenario zijn heel veel mensen niet uitgegaan, maar de club moet weer even op nul en van daaruit moeten we ons richten op een terugkeer naar de Eredivisie."

Weglopen doet Fraser dus zeker niet, ondanks dat de tweede competitie van Nederland sterker is dan ooit met ploegen als FC Twente, Roda JC en de beloftenteams. "Iedereen zou het waarschijnlijk hebben kunnen accepteren als ik zo'n clausule had laten opnemen, maar ik ben niet zo iemand. Ik heb de keuze voor Sparta gemaakt en daar sta ik nog steeds achter."

Dus is hij al een flinke tijd aan het werk met technisch directeur Henk van Stee – die eerder ook aangaf dat de degradatie negatieve gevolgen had. "Ik heb nu twee weken om de accu op te laden, dat heb ik ook wel even nodig. De gang naar de Jupiler League is zwaar, ook voor mij, maar ik ga mijn stinkende best doen om Sparta zo snel als mogelijk weer terug de Eredivisie in te krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen