Milan overtreedt financiële regels: mogelijk geen Europa League

Milan overtreedt financiële regels: mogelijk geen Europa League

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 mei 2018 – Donkere wolken pakken zich samen boven AC Milan. De club moet zich voor een beroepscommissie verantwoorden voor het overtreden van de Financial Fair Play regels. Met name het niet nakomen van de break-even eis wordt de Italianen kwalijk genomen. Milan moet vrezen voor verschillende straffen, waaronder uitsluiting van Europees voetbal en een transferverbod.

De CFCB (Club Financial Control Body) van de UEFA deed uitgebreid onderzoek naar de financiën van Milan. Het financiële orgaan van de Europese bond constateerde te veel onzekerheden over openstaande leningen en andere rekeningen. De beroepscommissie is nu aan zet, meldt de UEFA. Volgende maand wordt meer duidelijk over het lot van Milan.

Er is een reële kans dat Milan niet welkom is in de Europa League. De gevallen topclub plaatste zich afgelopen weekend voor de groepsfase van het toernooi. Als Milan inderdaad wordt geweigerd, neemt Atalanta het plekje over en gaat Fiorentina alsnog de voorronde in. Ook moet Milan rekening houden met een verbod op transfers en een flinke boete.

Reacties

gerelateerd