Officieel: Seedorf en Deportivo La Coruña gaan uit elkaar

Officieel: Seedorf en Deportivo La Coruña gaan uit elkaar

22 mei 2018 – Clarence Seedorf en Deportivo La Coruña gaan uit elkaar. De Nederlandse coach tekende afgelopen winter tot het einde van dit seizoen. Na de degradatie uit de Primera Division krijgt de samenwerking geen vervolg meldt Deportivo dinsdagavond.Seedorf streek begin februari neer in Riazor, met de opdracht Deportivo te behoeden voor degradatie. Onder hem beleefde de club een wederopstanding, maar het bleek onvoldoende. "Het was ons een genoegen om met een professional van zijn niveau samen te werken", zegt voorzitter Tino Fernandez op het clubkanaal.

Deportivo speelt volgend seizoen een niveau lager. Iemand anders dan Seedorf zal de landskampioen van 2000 terug moeten brengen naar La Liga. "Voor onze nieuwe uitdaging gaan we op zoek naar een trainer die zijn kennis en ervaring van de Spaanse Segunda Division over kan brengen", aldus Fernandez.

Voor Seedorf was het een eer om voor Deportivo te werken, zegt hij. "De fans verdienen het dat Deportivo weer zo snel mogelijk op het hoogste niveau speelt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 januari 2019

  2. zondag 20 januari 2019