Sparta ziet komst 'zes á zeven nieuwelingen' in gevaar komen

22 mei 2018, 14:57

Sparta Rotterdam had voor het nieuwe seizoen al min of meer een overeenkomst met zes á zeven (!) spelers, maar door de degradatie komen die transfers in gevaar. Niet alleen vanwege de vraag of ze nog op Het Kasteel wíllen spelen, ook vooral of Sparta ze kan betalen. "We zijn niet in staat om bedragen te betalen en moeten het dus hebben van spelers die transfervrij zijn", aldus technisch directeur Henk van Stee.

"De vraag is of ze nog wel willen komen", vertelt hij over de toekomstige aanwinsten. "Het salaris zal omlaag gaan en we spelen natuurlijk in de Jupiler League. Ik heb een prima netwerk, maar dat is allemaal op Eredivisie-niveau. Het is afwachten welke spelers er bereid zijn om voor Sparta te spelen. En natuurlijk met de juiste mentaliteit. Het moet geen duiventil worden van buitenlandse spelers."

Zeker is in elk geval wel dat trainer Henk Fraser volgend jaar voor de groep staat. Ondanks dat hij een clausule liet opnemen in zijn contract. Van Stee: "Henk kiest zijn clubs op gevoel. Hij heeft hier met zijn volle verstand getekend. Natuurlijk baalde hij, net als alle Spartanen, als een stekker. Maar met zijn drive en energie gaan we proberen om binnen een jaar weer terug in de Eredivisie te zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen