De promotie van FC Emmen bezorgt Groningen geen problemen

De promotie van FC Emmen bezorgt Groningen geen problemen

22 mei 2018 – FC Groningen zal geen hinder ondervinden van het feit dat er nóg een Eredivisie-club in het hoge noorden komt. Met de promotie van het naastgelegen FC Emmen zal de club van Hans Nijland geen grote sponsoren verliezen is de verwachting. De algemeen directeur van Groningen ziet de promotie ook als een positieve zaak voor zijn club."Ik denk dat wij er beter van worden. FC Groningen - FC Emmen trekt meer publiek dan FC Groningen - Sparta. Het kan ons juist versterken, ook commercieel gezien", vertelt hij tegenover RTV Noord. Berend Rubingh, sportorganisatie-adviseur van Manage to Manage, sluit zich aan bij de woorden van Nijland.

"Er komt nu een derby bij en dat zorgt voor twee erg aantrekkelijke wedstrijden extra. De competitie wordt er dus leuker op en dat kan een positieve uitwerking hebben op FC Groningen", verwacht hij. Hoewel hij denkt dat er best enkele sponsoren zullen overstappen naar Emmen, is hij onder de streep positief voor FC Groningen.

"Een club kan sterker worden als je het gevoel hebt je ergens tegen af te kunnen zetten. Dat hebben we natuurlijk met Heerenveen en nu ook met Emmen. Dat maakt je gevoel om bij FC Groningen te horen alleen maar sterker, en daardoor wordt het alleen nog maar leuker", aldus Rubingh.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 januari 2019

  2. zondag 20 januari 2019