Ajax haalt Munsterman van Everton en ziet Kaagman vertrekken

Ajax haalt Munsterman van Everton en ziet Kaagman vertrekken

22 mei 2018 – Daags na het winnen van de landstitel in de Eredivisie Vrouwen heeft Ajax nog een slag geslagen: Marthe Munsterman komt over van Everton. De middenvelder vertrok vorig seizoen naar Engeland samen met ploeggenoot Siri Worm, maar kreeg weinig speeltijd over de grens. Ze is dan ook blij met haar terugkeer in Nederland. Inessa Kaagman bewandelt juist de omgekeerde weg en vertrekt naar The Toffees.Eerder speelde ze jarenlang voor FC Twente, de grote concurrent van Ajax. "Het is een moment om trots op te zijn. Ik ben heel blij dat ik hier met mijn familie ben. Ajax is op dit moment de juiste stap voor mij", vertelt ze op de clubsite. "Ik was op zoek naar een club waar ik lekker kan voetballen en belangrijk kan zijn voor het team."

De dochter van FC Twente-voorzitter Joop Munsterman zit vol ambitie met Ajax, waar ze vanaf deze zomer aansluit. "Ik ben een creatieve middenvelder, maar tegelijkertijd kan ik ook een ratje zijn. Ik hoop dat ik die combinatie kan laten zien aan het Ajax-publiek. Met als doel om veel grote wedstrijden te spelen en uiteindelijk prijzen winnen."

Kaagman naar Everton
Hoewel Ajax nog geen melding maakt van het vertrek van Kaagman, heeft de Engelse club haar wél gepresenteerd. Op het officiële Twitter-account maakt Everton melding van de komst van de speelster, die zondag met Ajax nog landskampioen werd en daar trots op was.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 28 oktober 2020

  2. dinsdag 27 oktober 2020