Officieel: Borussia Dortmund stelt Favre aan als hoofdcoach

22 mei 2018, 11:07   Bijgewerkt: 22 mei 2018, 11:13

Borussia Dortmund heeft, zoals verwacht, Lucien Favre aangesteld als de nieuwe hoofdcoach. De Zwitser wordt al maanden gelinkt aan de Duitse topclub en na zijn vertrek bij Olympique Nice kon een aanstelling bij BVB niet uitblijven. Dinsdagochtend bevestigde de nummer vier van de Bundesliga de komst van de coach, die daarmee de opvolger is van Peter Stöger.

Dat meldt de club via de officiële clubkanalen. Favre, die afgelopen week vertrok bij Olympique Nice tekent een contract tot en met 2020. Afgelopen zomer was hij ook al in beeld, toen wilde Nice hem echter niet laten gaan en koos Dortmund voor Peter Bosz. Na dienst ontslag werd Stöger tijdelijk aangesteld met de mogelijkheid op een verlenging. Die kwam er echter [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/332753/borussia-dortmund-en-stoger-na-een-seizoen-al-uit-elkaar/,_blank,niet], omdat beide partijen dachten dat het beter was om uit elkaar te gaan.

Sinsdien werd Favre gelinkt aan de Dortmund, zeker nadat hij vertrok bij Nice. De coach is dan ook blij dat zijn overgang eindelijk definitief rond is. "Het coachen van Dortmund is een heerlijke taak, waar ik zeer naar uitkijk", laat hij weten. "Borussia is een van de meest interessante clubs in Europa en ik kijk er naar uit om terug te keren in de Bundesliga. Dat heb ik altijd in gedachte gehouden tijdens mijn twee jaar bij Nice."

"De toewijding van Lucien als coach is een belangrijk aandeel van onze sportieve herstart deze zomer", legt technisch directeur Michaël Zorc uit op de clubsite. "Hij wordt zeer gewaardeerd vanwege zijn kwaliteiten. Hij heeft het meerdere malen goed gedaan met Hertha BSC en Mönchengladbach in de Bundesliga."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen