Southgate benoemt Kane tot captain van de Engelse ploeg

22 mei 2018, 10:20

Harry Kane is de aanvoerder van Engeland tijdens het WK in Rusland. De spits is door bondscoach Gareth Southgate gekozen tot captain, nadat de coach eerder koos voor een roulatiesysteem met Kane, Gary Cahill, Joe Hart, Jordan Henderson en Eric Dier, nadat Wayne Rooney stopte als international. Voor het eindtoernooi in Rusland komt daar dus een verandering in en draagt de aanvaller van Tottenham Hotspur definitief de band.

"Het is voor hem een grote eer. Harry heeft geweldige leiderschapskwaliteiten. Het belangrijkste voor een aanvoerder is dat hij elke dag het goede voorbeeld geeft qua trainen, voorbereiden en professionaliteit. Harry is daarin een rolmodel", vertelde de bondscoach tijdens een speciaal belegde persconferentie.

Zelf was Kane, nog altijd pas 24 jaar, ook zeer blij met de keuze van Southgate. "Ik heb er altijd van gedroomd om voor Engeland te spelen. De aanvoerdersband dragen is nóg iets mooier. Om de jongens te mogen aanvoeren op het WK is heel speciaal, maar tegelijkertijd verandert er niets. Ik blijf dezelfde persoon en dezelfde speler. Het draait uiteindelijk om de teamprestatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen