De Guzman hoopt na beker op rentree in Oranje

De Guzman hoopt na beker op rentree in Oranje

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 mei 2018 – Jonathan de Guzman bloeit momenteel bij Eintracht Frankfurt weer helemaal op en greep afgelopen weekend op knappe wijze de DFB-Pokal tegen Bayern München (1-3). De middenvelder vierde groot feest en hoopt op nóg een feestje. De voormalig Feyenoorder gelooft namelijk nog in een rentree bij het Nederlands elftal.

"Ik kon vorig jaar naar clubs in verre landen voor veel centjes. Maar ik koos voor een topcompetitie om de aansluiting met het Nederlands elftal te houden", vertelt hij tegenover De Telegraaf. "De Bundesliga barst van de grote ploegen en goede spelers. Daarin probeer ik me te onderscheiden. Mijn honger naar Oranje is nog even groot als tijdens het WK in 2014. Ik snap dat Ronald Koeman nieuwe wegen wil inslaan. Hij moet ook dingen veranderen en heeft met een nieuwe generatie spelers te maken. Maar je hebt bij het Nederlands elftal toch ook spelers met een beetje ervaring nodig?", liet hij ruimte voor een oproep over.

Voor De Guzman was het overigens niet zijn eerste bekerwinst. "Het is de vierde keer dat ik de beker win. In vier verschillende landen. In 2008 met Feyenoord, daarna met Napoli in Italië, met Swansea City in Engeland en nu met Eintracht Frankfurt in Duitsland. Ik geloof niet dat heel veel Nederlandse spelers dat hebben gedaan", glimlachte hij. Voor Frankfurt was het overigens wél bijzonder: het was de eerste prijs in dertig jaar.

"Dat maakte het allemaal zo emotioneel. Dit is geweldig voor de club, voor de fans en voor iedereen in Frankfurt. Om zeven uur 's avonds was het feest in de stad klaar en toen zijn wij als spelers weer doorgegaan met vieren, haha."

Reacties

gerelateerd