Beerens trots: "Met de wisseling kwam er nieuw leven in de ploeg"

22 mei 2018, 08:28

Roy Beerens was een van de sterkhouders bij Vitesse in de laatste fase van de competitie. Als opvolger van Milot Rashica speelde hij na een moeizame start uiteindelijk toch een puike tweede seizoenshelft en veroverde hij in Arnhem Europees voetbal. Dus kan de buitenspeler tevreden zijn over zijn eerste periode bij de Eredivisionist.

"Ik zou pas in de zomer naar Vitesse komen. Maar doordat Rashica vertrok naar Werder Bremen, is alles in een stroomversnelling gekomen", vertelt hij tegenover De Gelderlander over het feit dat het bijzonder is al een bijdrage te hebben geleverd aan het veroveren van Europees voetbal. "Dit was het doel. Toen ik bij Vitesse kwam, zat het team op een dood spoor. De pijp was leeg, het was op. Met de wisseling kwam er nieuw leven in de ploeg. De laatste weken hebben we gepiekt."

Door het resultaat tegen Utrecht stond hij met een glimlach op het veld na het laatste fluitsignaal in de Domstad. "Ik ben geen doelpuntenmaker, maar creëer wel kansen voor anderen. Iedereen mag me afrekenen op mijn productiviteit als we rond het strafschopgebied spelen. Als ik dan niets creëer, is het gewoon slecht. Maar in mijn begintijd hier speelden we veel op onze eigen helft. Dat was moeilijk, ik kon niets."

De feestvreugde zal echter ook plaatsmaken voor een hele vroege voorbereiding én een zware Europa League-campagne, weet Beerens uit ervaring. "Ik weet nog dat ik met AZ in 2014 ook een voorronde heb gespeeld. Moesten we naar Griekenland, tegen Atromitos. Snikheet was het, de uitwedstrijd was ontzettend moeilijk. Wie de tegenstander ook is, het zal nu weer lastig worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen