De toekomst lacht Oranje toe: "Al met al ziet het er goed uit"

22 mei 2018, 07:43

Het Nederlands elftal is op de weg terug. Niet alleen lijkt het grote Oranje onder bondscoach Ronald Koeman weer een flink aantal stappen te maken, maar met de Europese titel van Oranje Onder 17 is er ook voor de toekomst weer een rooskleurig gezicht. Mede omdat Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum als Nederlanders nog een Champions League-finale spelen.

"Er is nog steeds talent en we hebben nog spelers die bij grote clubs een duidelijke inbreng hebben. Dat Van Dijk en Wijnaldum de finale spelen, is geweldig voor de club Liverpool, voor de spelers en voor het Nederlands elftal, want het zijn ervaringen die je later kunt overbrengen op de rest van de groep", vertelt de bondscoach tegenover De Telegraaf.

"Denk aan Memphis, maar er zijn ook andere spelers die stappen maken bij hun clubs. We hebben een aantal jonge spelers. Al met al ziet het er goed uit. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat we het volgende toernooi halen", is Koeman overtuigd. "Hoe het ervoor was, weet ik niet. Maar sinds het moment dat ik het overnam, merk ik dat de spelers graag willen. Ze lijken – ook nu het seizoen bijna voorbij is – wel het idee te hebben dat we met iets nieuws bezig zijn en willen daar graag bij horen. Luuk de Jong en Steven Bergwijn moesten uiteindelijk afzeggen en wekten absoluut de indruk dat ze daarvan baalden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen