Huesca schrijft historie met promotie naar La Liga

Huesca schrijft historie met promotie naar La Liga

21 mei 2018 – De eerste promovendus in Spanje is bekend: SD Huesca gaat zich volgend seizoen meten met onder andere FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid. De kleine club verzekerde zich maandagavond van promotie na een 0-2 zege bij CD Lugo. Het succes is extra bijzonder, omdat Huesca van de 22 clubs in de Segunda Division met de laagste begroting werkt.

Helemaal verrassend is het succes anderzijds ook niet te noemen, want Huesca timmert al een tijd aan de weg. Sinds hun terugkeer in 2015 op het tweede niveau van Spanje deed de club het heel aardig. Vorig seizoen miste Huesca promotie via de play-offs, omdat Getafe dwars lag. Nu ontloopt Huesca deze nacompetitie, omdat het sowieso bij de eerste twee eindigt. Twee wedstrijden voor het einde is Huesca niet meer te achterhalen.

Huesca kon maandag op bezoek bij middenmoter Lugo al op tijd het feest gaan vieren. Door doelpunten van Alejandro Gallar en Jorge Pulido stond het halverwege al 0-2. Die tussenstand veranderde na rust niet meer en speelt Huesca volgend seizoen voor het eerst in de Primera Division.

Rayo Vallecano heeft de beste papieren om ook rechtstreeks te promoveren. Sporting Gijon, Real Zaragoza, Valladolid en Cadiz liggen op koers voor play-offs voor één promotieticket, maar ook Numancia, Real Oviedo en Osasuna mogen nog hopen.

In de Segunda Division promoveren de eerste twee ploegen rechstreeks, de vier daaronder spelen play offs.

Bekijk hier de stand in de Segunda Division

gerelateerd