Fortuna Sittard
0 – 0
NAC Breda

Wolfsburg overleeft play-offs en blijft in Bundesliga

Wolfsburg overleeft play-offs en blijft in Bundesliga

21 mei 2018 – VfL Wolfsburg is ontsnapt aan degradatie. De club van Nederlanders Jeffrey Bruma, Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer won in de nacompetitie het tweeluik met Holstein Kiel. Wolfsburg klopte de ploeg uit de 2. Bundesliga maandagavond met 0-1. Na de 3-1 van vorige week was dat ruim voldoende voor Wolfsburg.Als nummer zestien van de Bundesliga was Wolfsburg veroordeeld tot de nacompetitie. Daarin trof het Holstein Kiel, dat verrassend als derde eindigde op het tweede niveau van Duitsland. Donderdag had Wolfsburg al een voorschot genomen op handhaving.

Zonder de geblesseerden Bazoer en Verhaegh en met Bruma op de bank kwam Wolfsburg maandag in Noord-Duitsland amper in de problemen. Holstein Kiel had wel de bal, maar kon de landskampioen van 2009 nooit echt verontrusten. Die Wölfe dachten zelf op voorsprong te komen, maar de videoref keurde het doelpunt van Yunus Malli af. Divock Origi ontnam doelman Kenneth Kronholm in buitenspelpositie het zicht.

Ook na rust hield Wolfsburg redelijk eenvoudig stand. Eén tegen doelpunt van Holstein Kiel en het kon gaan stormen, maar het ontbeerde de thuisploeg aan kwaliteit. In plaats daarvan zorgde Robin Knoche (foto) met zijn hoofd een kwartier voor tijd voor de beslissing.

Holstein dacht in de slotfase de verdiende eretreffer te maken, maar ook hier stak de VAR een stokje voor. Nu zag de arbitrage een handsbal. Voor het vervolg maakte het allemaal niets uit, want na de goal van Knoche wist Wolfsburg dat het goed zat.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 21 april 2019

  2. zaterdag 20 april 2019