Van Es grijpt naast titel met Twente: "Dat is goed klote"

Van Es grijpt naast titel met Twente: "Dat is goed klote"

21 mei 2018 – Kika van Es blijft verslagen achter na het missen van de landstitel met FC Twente Vrouwen. Door de nederlaag van maandag tegen Ajax Vrouwen (1-2) zijn de Amsterdammers opnieuw kampioen en blijven de Tukkers met lege handen achter. "Hier heb je dan heel het seizoen naartoe gewerkt en dat is goed klote", reageert Van Es.Twente had bij winst de touwtjes in handen kunnen krijgen. Maar na een 1-0 voorsprong gaf de thuisploeg alles uit handen en vierde Ajax net als vorig seizoen het kampioensfeest. "Er was helemaal niets aan de hand voor ons gevoel en ik denk dat we het de eerste helft gewoon goed hebben gedaan", blikt Van Es terug met RTV Oost.

De Oranje-international vervolgt: "Zij hebben misschien één of twee kansjes gehad, maar we stonden gewoon stabiel en er was helemaal niet om ons zorgen om te maken. Alleen dan krijg je toch net die 1-1 voor de rust op je snufferd. En dan zie je dat we een jong team hebben en dat de koppies gaan hangen en de tweede helft hebben we heel veel moeite gehad om het weer op de rit te krijgen."

Ondanks de teleurstelling vindt Van Es Ajax de terechte kampioen. "Als je hier van ons wint, dan ben je de terechte kampioen, denk ik. Over het hele seizoen gezien mogen we denk ik alleen maar trots zijn op wat we met dit team hebben bereikt. We hebben het heel goed gedaan. Heel veel jonge meiden, talentvolle meiden, die echt een flinke groei hebben doorgemaakt. Alleen soms schort het aan het samenwerken en de slimmigheidjes en dat is jammer."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 november 2018

  2. maandag 19 november 2018