Begroting van Sparta gaat van 11 naar 6 miljoen euro

Begroting van Sparta gaat van 11 naar 6 miljoen euro

21 mei 2018 – Als gevolg van de degradatie gaat Sparta van een begroting van 11 miljoen euro, terug naar een van 6 miljoen euro. De komende dagen gebruikt de club om alles precies door te rekenen. "We kijken naar het personeel- en spelersbestand, bedrijfskosten. We zullen overal doorheen moeten en weten dan wat de uitkomst is", aldus directeur Manfred Laros.De degradatie gooit Sparta flink terug in de begroting. "Ja, absoluut", erkent Laros in gesprek met RTV Rijnmond. "Aan de andere kant wapent Sparta zich ook. Wij zitten in een categorie clubs die aan de bovenkant Jupiler League en onderkant Eredivisie circuleert. Dat betekent dat je rekening houdt met de contracten die je afsluit."

In het personeel zal Sparta gaan snijden. "Maar we kijken ook naar de andere kosten die de Eredivisie met zich meebrengen. Als ik kijk naar het stadion en de mensen die hier werken, dan is het in vergelijking met andere clubs zeer minimaal."

Een belangrijk onderwerp op de agenda is ook hoofdsponsor Centric. "We zullen in overleg gaan met Centric. Het is nog allemaal vrij vers. Ik ga er vanuit dat ze bij de club blijven, maar de gesprekken moeten nog gevoerd worden."

Voor Sparta viel zondag het doek na de nederlaag in de play-offs tegen FC Emmen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 januari 2019

  2. zondag 20 januari 2019