Ajax Vrouwen kloppen FC Twente en prolongeren titel

Ajax Vrouwen kloppen FC Twente en prolongeren titel

21 mei 2018 – De Ajax Vrouwen hebben de landstitel geprolongeerd. In een rechtstreeks duel werd enige concurrent FC Twente maandagmiddag op onoverbrugbare afstand gezet. De Amsterdammers herstelden zich na een achterstand op Sportpark Slangenbeek in Hengelo en wonnen met 1-2. Dankzij het kampioenschap speelt Ajax Vrouwen volgend seizoen ook weer in de Champions League.Ajax doorbrak vorig seizoen de hegemonie van Twente, dat de vier jaar ervoor met de titel aan de haal ging. Zo superieur als Ajax een jaar geleden was, zoveel stroever ging het deze jaargang. Ajax en Twente maakten er een spannende titelstrijd van. Voor aanvang van de topper op Pinkstermaandag was het verschil tussen beide ploegen twee punten, in het voordeel van Ajax. In Hengelo werd de titelrace beslist óf compleet nieuwe leven geblazen. Zou Ajax verliezen, dan kreeg Twente de regie weer in handen.

Het was dan ook even schrikken in de openingsfase. Ajax was gevaarlijk met grote kansen, maar in de tegenaanval maakte Ellen Jansen de 1-0 voor Twente. Echter bleef Ajax de betere kansen krijgen en was het wachten op de gelijkmaker. Vlak voor het rustsignaal was het raak. Marjolijn van den Bighelaar kon aannemen tussen twee verdedigers en rondde beheerst af.

De gelijkmaker van Ajax:

Vroeg in de tweede helft noteerde international Desiree van Lunteren (rechts op foto) de 1-2. Zij ontsnapte aan de aandacht van de defensie en bleef ook koel. Ajax hield die voorsprong tot het einde vast, ook al ging Twente op zoek naar de gelijkmaker. Maar de Tukkers kwamen niet door de Amsterdamse muur heen en kon het feest losbarsten. Hoewel het dit seizoen niet altijd van harte ging bij Ajax, bleek de ploeg van trainer Benno Nihom wederom de sterkste.

De 1-2 van Ajax

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 november 2018

  2. maandag 19 november 2018