Emmen geniet na van promotie: "De droom is uitgekomen"

Emmen geniet na van promotie: "De droom is uitgekomen"

21 mei 2018 – Deze maandag staat voor FC Emmen in het tekent van de day-after. De Jupiler League-middenmoter schreef zondag geschiedenis, door ten koste van Sparta de Eredivisie in te gaan. Directeur Ben Haverkort geniet na.De beleidsbepaler moet zich in zijn arm knijpen vanwege het feit dat Emmen volgend seizoen voor het eerst in de geschiedenis in de Eredivisie speelt. "De droom is uitgekomen", aldus Haverkort bij RTV Drenthe. Zondagavond werden de spelers van Emmen gehuldigd in de binnenstad. "Ongelooflijk, wat een mensenmassa. Overal zag je rood-witte shirts", zegt Haverkort. "Ik nog zei tegen onze bestuursvoorzitter Ronald Lubbers dat we deze beelden normaal gesproken altijd bij andere clubs zagen."

Trainer Dick Lukkien zei al dat de promotie een echte teamprestatie is geweest. Dat vindt Haverkort ook. "Iedereen heeft op zijn manier een bijdrage geleverd. De spelers en de staf natuurlijk, maar ook al het kantoorpersoneel en de vrijwilligers. En de supporters uiteraard, want zij waren echt krankzinnig gisteren. Wat een volksfeest."

Haverkort wil nog niet te ver vooruitlopen op de Eredivisie. "We gaan eerst even van de promotie genieten. Vanaf woensdag gaan we met elkaar zitten, want er komen wel wat dingen op ons af. Maar hoe dat allemaal in elkaar steekt, bespreken we op kantoor met de deur dicht."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020