De Ligt: "In vakantie rustig nadenken over mijn toekomst"

21 mei 2018, 12:39

Het wordt een spannende zomer voor Matthijs de Ligt. De achttienjarige centrumverdediger staat volgens diverse media in de belangstelling van meerdere buitenlandse topclubs, maar heeft bij Ajax nog een doorlopend contract. Hij gaat tijdens zijn vakantie eens rustig nadenken over zijn toekomst, zegt de Ajacied.

De Ligt zegt tegen het Algemeen Dagblad dat hij weet van de interesse in hem. "In de vakantie ga ik eens rustig nadenken over mijn toekomst. Natuurlijk krijg ik soms wel mee wat er geschreven wordt, en als ik hoor dat er interesse is van een grote club, dan streelt me dat wel. Maar vaak kun je er als speler weinig mee. Soms denk ik: wat grappig. Mensen hebben geen idee hoe het echt zit."

Momenteel maakt hij zich met Oranje op voor twee interlands, waarna voor hem de vakantie begint. Toch kan de transfergekte rondom hem zomaar losbarsten. "Maar wat er ook gebeurt: ik ben nu met Oranje bezig, met de komende twee interlands. In de vakantie zien we wel verder. Of we als spelers onderling praten over dit soort dingen? Nee, eigenlijk niet. De meesten weten van elkaar toch wel hoe het zit. Wel vraag ik wel eens aan jongens hoe het is om in het buitenland te spelen, uit interesse. Maar over specifieke keuzes hebben we het nauwelijks."

Voor De Ligt is het ook belang wat andere Ajax-spelers als Justin Kluivert gaan doen. "Natuurlijk is het voor mij relevant welke spelers er bij Ajax blijven, en hoe sterk het team komend seizoen is'', zegt hij. "Maar uiteindelijk kunnen die jongens heel goed zelf beslissen. Het is hun vrije keuze.''

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen