Van Wonderen trots: "Gaan hier nog veel plezier van beleven"

21 mei 2018, 11:55

Het Nederlands elftal heeft het de laatste jaren moeilijk, maar in de jeugd lopen genoeg grote talenten rond. Dat is wel gebleken op het WK Onder 17 in Engeland, dat zondag gewonnen werd door Nederland. Kees van Wonderen steekt de loftrompet over zijn spelers.

Oranje won zondag ten koste van Italië de finale van het toernooi. "Het winnen van het EK toont ook weer aan dat clubs heel veel goede talenten opleiden die in staat zijn om zich ook in Oranje te laten zien", legt Van Wonderen uit aan de NOS. "De weerstand die ze bij Oranje krijgen is ook heel waardevol voor hun carrière bij de clubs. Ze krijgen bij Oranje te maken met allerlei teleurstellingen. Niet spelen of gewisseld worden. Dat zorgt ervoor dat je de jongens kan leren om topvoetballer te worden."

Van Wonderen vindt dat de Europese titel voor het EK veel zegt. "Hiermee toon je aan dat je bij de beste van je lichting in Europa hoort. Dat geeft aan dat wij met Oranje over dusdanig potentieel talent beschikken waar we hopelijk de komende jaren nog heel veel plezier van gaan hebben."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen