Oud-PSV'er Simons stopt er op 41-jarige leeftijd mee

21 mei 2018, 08:50

De loopbaan van Timmy Simons is ten einde. De Belgische middenvelder speelde zondag tegen KAA Gent (0-1) verlies zijn laatste wedstrijd in het shirt van Club Brugge en vindt het na een zeer lange loopbaan mooi geweest.

De 41-jarige Simons kan terugkijken op een imposante loopbaan en speelde meer dan negentig interlands voor België. Tussen 2005 en 2010 speelde hij voor PSV, waarmee hij drie keer kampioen werd. "Het voelt heel raar", reageert Simons tegenover Het Laatste Nieuws. "Voor de wedstrijd had ik enkele scenario's in mijn hoofd, maar ik wist niet wat de mensen voorbereid hadden. En dan moet je je nog kunnen focussen op de wedstrijd. Ik heb mijn afscheid altijd ver voor mij geduwd en was er al die tijd niet mee bezig. Nu de druk na de titel verdwenen was, was het niet evident om de focus te houden. Het waren speciale dagen."

Na het duel ging Simons op de schouders bij ploeggenoten. Club Brugge plaatste daarnaast alle trofeeën die hij in het shirt van blauw-zwart gewonnen heeft, op het veld. "Schitterend", vindt Simons. "Het mooiste is voor mij de dankbaarheid die je ziet bij de fans. De mensen glimlachen en zingen, dat doet veel deugd. Nu is het niet de bedoeling om abrupt te stoppen en fit te blijven. Dat kan het beste door nog te trainen en matchen te spelen, maar het zal sowieso niet meer op het hoogste niveau zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen