Gisteren gemist: Oranje onder 17 wint EK, Dost grijpt naast beker

21 mei 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 20 mei.

Oranje onder 17 kroont zich tot Europees kampioen

Oranje onder 17 heeft zondag het EK in Engeland gewonnen. De ploeg van bondscoach Kees van Wonderen was na de beslissende penaltyserie - de derde van het toernooi - te sterk voor Italië. In de reguliere speeltijd hielden de landen elkaar met 2-2 in evenwicht.

De Graafschap herpakt zich en keert terug naar Eredivisie

De Graafschap gaat mede-promovendi Fortuna Sittard en FC Emmen volgend seizoen vergezellen in de Eredivisie. De Achterhoekers speelden zondagmiddag geen grootse wedstrijd tegen Almere City, maar wisten zich op de kolkende Vijverberg knap te herpakken na een achterstand. Fabian Serrarens groeide uit tot de held van De Superboeren. De spits bereidde op slag van rust de gelijkmaker van Tarik Tissoudali (foto) voor en schoot in de tweede helft de winnende treffer binnen: 2-1.

Trieste week van Dost eindigt met nederlaag in bekerfinale

Sporting Portugal heeft de trieste week afgesloten in mineur. Na de aanval van hooligans op de eigen spelers, verloor de club van Bas Dost zondag de bekerfinale van Aves (2-1). Voor Aves is het de eerste bekerwinst in de clubhistorie.

Drama voor De Vrij: Lazio loopt CL mis na nederlaag tegen Inter

Mede door een discutabele rol van Stefan de Vrij heeft Lazio naast kwalificatie voor de Champions League gegrepen. Tegen Internazionale, nota bene de toekomstig club van De Vrij, veroorzaakte de Oranje-international een penalty en leidde hij de wederopstanding van de Nerazzurri in. In de slotfase boog Inter een 2-1 achterstand om naar een 2-3 overwinning.

Higler blijft bij beslissing om Sparta geen penalty te geven

Dennis Higler blijft bij zijn beslissing: Sparta had in de tweede helft tegen FC Emmen geen recht op een strafschop. Fred Friday ging in een duel met Jeroen Veldmate naar de grond, maar Higler en videoref Kevin Blom vonden het te weinig voor een penlaty. "Hij werd licht vastgehouden en Veldmate speelde vervolgens de bal", is het oordeel van Higler.