Drama voor De Vrij: Lazio loopt CL mis na nederlaag tegen Inter

20 mei 2018, 22:39   Bijgewerkt: 20 mei 2018, 22:56

Mede door een discutabele rol van Stefan de Vrij heeft Lazio naast kwalificatie voor de Champions League gegrepen. Tegen Internazionale, nota bene de toekomstig club van De Vrij, veroorzaakte de Oranje-international een penalty en leidde hij de wederopstanding van de Nerazzurri in. In de slotfase boog Inter een 2-1 achterstand om naar een 2-3 overwinning.

In aanloop naar de clash in Rome was veel te doen over De Vrij. Want één van beide clubs zou de Champions League mislopen. De Romeinen hadden aan een gelijkspel genoeg. Ondanks alle perikelen toonde Lazio-trainer Simone Inzaghi vertrouwen in de Nederlander. Hij stelde hem op tegen zijn volgende broodheer. Tot aan de 2-1 voorsprong van Lazio was er geen vuiltje aan de lucht en leek De Vrij gerust afscheid te kunnen nemen van Lazio.

Maar in de 78ste minuut beleefde De Vrij een nachtmerrie. Met een tackle op Mauro Icardi in de zestien veroorzaakte hij een strafschop. Icardi schoot raak en bracht Internazionale helemaal terug in de wedstrijd. Het ging van kwaad tot erger, want kort na de gelijkmaker moest Senad Lulic door zijn tweede gele kaart vertrekken en maakte Matias Vecino als maker van de 2-3 het drama voor Lazio compleet.

Inzaghi ging in de slotminuten alles of niets spelen en haalde De Vrij naar de kant. Met tranen in de ogen zag hij dat Lazio de schade niet meer kon repareren. Het betekent wel dat de oud-Feyenoord volgend seizoen in de Champions League kan spelen, al zal hij daar op dit moment maling aan hebben.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen