Iniesta sluit zijn tijdperk bij Barcelona af met een zege

20 mei 2018, 22:38

Het FC Barcelona-boek is voor Andrés Iniesta definitief gesloten. El Blanquito speelde zondagavond tegen Real Sociedad zijn allerlaatste wedstrijd in het shirt van de Catalanen. Zijn afscheidsduel werd opgefleurd met een minimale zege door een fijne goal van Philippe Coutinho.

{image[326217][right-half][]}Natuurlijk had Iniesta een basisplaats in zijn 674ste wedstrijd voor Barcelona. Nog een keer bedankte Camp Nou hem voor bewezen diensten, en dat raakte de 34-jarige Spanjaard zichtbaar. Hoewel Iniesta zelf bescheiden is, was het laatste dankjewel meer dan verdiend na het winnen van de Champions League (vier keer), de Spaanse titel (negen keer) en de Copa del Rey (zes).

Iniesta kreeg in de slotfase van het duel met Sociedad zijn publiekswissel. Hij deed voor de laatste keer zijn aanvoerdersband af en droeg die over aan Lionel Messi. Met de tranen in zijn ogen verliet Iniesta het veld, en werd hij geknuffeld door zijn teamgenoten. Dat gebeurde allemaal nadat Coutinho Barça na een klein uur aan een 1-0 voorsprong had geholpen. Maar dat was zondagavond allemaal eventjes bijzaak.

De laatste meters van Iniesta:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen