Milan naar poulefase Europa League, Crotone degradeert

20 mei 2018, 20:01

AC Milan heeft zich op de slotdag van de Serie A verzekerd van de Europa League-poulefase. Het Atalanta van Marten de Roon en Hans Hateboer moet de groepsfase via de voorronde bereiken. In de kelder van de Italiaanse competitie viel het doek voor Crotone.

Strijd om Europa League-ticket

AC Milan moest winnen om zich te verzekeren van de zesde plek, en daarmee een rechtstreeks ticket voor de Europa League. Dat lukte eenvoudig, middels een 5-1 overwinning op Fiorentina. Milan kwam nog op achterstand dankzij Giovanni Simeone. Vervolgens herstelden Hakan Calhanoglu, Patrick Cutrone (twee keer), Nikola Kalinic en Giacomo Bonaventura ruimschoots de schade. Voor Atalanta wacht de voorronde van de Europa League. Atalanta verloor met 1-0 van Cagliari, maar door de winstpartij van Milan maakte hun resultaat weinig meer uit.

Degradatiestrijd

Crotone, SPAL 2013 of Cagliari werd op de slotdag de derde degradant. Crotone stond voor de moeilijke opgave een resultaat te boeken bij Napoli, dat al was was uitgespeeld. De nummer twee van Italië deed zijn plicht door met 2-1 te winnen. Naast José Callejon was ook oud-Ajacied Arek Milik doelpuntenmaker. Cagliari had op de ranglijst al een voorsprong op Crotone en speelt door de zege op Cagliaridus ook volgend seizoen in de Serie A. Datzelfde geldt voor SPAL, dat met 4-1 won bij Sampdoria en voldoende afstand nam van de degradatiezone. Crotone degradeert samen met Hellas Verona en Benevento.

Overige uitslagen:

Chievo Verona - Benevento 1-0

Udinese - Bologna 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen