De Jong promoveert wéér naar Eredivisie: "Lekker genieten, hoi!"

De Jong promoveert wéér naar Eredivisie: "Lekker genieten, hoi!"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 mei 2018 – Henk de Jong vond De Graafschap zondag de allerslechtste wedstrijd van het seizoen spelen. Ondanks dat wonnen de Doetinchemmers met 2-1 van Almere City en is de club na de degradatie van twee seizoenen terug in de Eredivisie. Voor De Jong is het de tweede keer dat hij met een club promoveert naar de Eredivisie. In 2013 bracht hij SC Cambuur naar het hoogste niveau van Nederland.

"Voetbal kan ook heel slecht zijn, excuus daarvoor", reageert De Jong bij FOX Sports. "Maar we hebben het gehaald. Het was niets aan om naar te kijken. Er kwam helemaal niets uit. Het was hotseknotsebegonia, zou mijn leermeester Fritz Korbach gezegd hebben."

De Graafschap boog zondag op De Vijverberg een 0-1 achterstand om. Direct na het laatste fluitsignaal kwamen de uitbundige fans het veld op. "Mooi man, moet je naar die mensen kijken", zegt de genietende Jong, die zichzelf ook in het feestgedruis stort. "Lekker genieten, hoi!"


Reacties

gerelateerd