De Graafschap herpakt zich en keert terug naar Eredivisie

De Graafschap herpakt zich en keert terug naar Eredivisie

20 mei 2018 – De Graafschap gaat mede-promovendi Fortuna Sittard en FC Emmen volgend seizoen vergezellen in de Eredivisie. De Achterhoekers speelden zondagmiddag geen grootse wedstrijd tegen Almere City, maar wisten zich op de kolkende Vijverberg knap te herpakken na een achterstand. Fabian Serrarens groeide uit tot de held van De Superboeren. De spits bereidde op slag van rust de gelijkmaker van Tarik Tissoudali (foto) voor en schoot in de tweede helft de winnende treffer binnen: 2-1.Beide ploegen moesten noodgedwongen wijzigen na de 1-1 in Almere van donderdagavond. Sven Nieuwpoort nam bij De Graafschap de plek in van de geschorste Myenty Abena en stond samen met broer Lars centraal achterin. Almere City-aanvoerder Tom Overtoom kreeg in het heenduel een rode kaart en werd vervangen door Achille Vaarnold.

De eerste helft kwam traag op gang, maar het betere Almere City kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong. Silvester van de Water draaide zichzelf op fenomenale wijze vrij en schoot van afstand in. Filip Bednarek redde maar half en Jerge Hoefdraad tikte de rebound binnen: 0-1.

De Vijverberg viel stil na de verdiende openingstreffer, maar De Graafschap wist zich op te richten. Doelman Chiel Kramer pareerde een afstandspoging van Mark Diemers met een fraaie zweefduik, maar in de blessuretijd viel de 1-1 alsnog. Serrarens rommelde zich een weg door het strafschopgebied en trok de bal voor: Tissoudali kon vervolgens voor open doel scoren.

Ook na rust duurde het lang voordat de status quo doorbroken werd. De Graafschap kon opgelucht ademhalen nadat Lars Nieuwpoort bijna een eigen doelpunt maakte, maar kwam in de loop van de tweede helft op voorsprong. Daryl van Mieghem knalde een vrije trap op de paal, maar de rebound belandde voor de voeten van Serrarens: 2-1.

Almere City moest na de onverwachte tegentreffer gaan stormen, maar De Graafschap beheerste het opportunistische spelletje een stuk beter dan de gasten uit Flevoland. De thuisploeg leek de wedstrijd probleemloos uit te spelen, maar moest in de blessuretijd nog een bal van de lijn halen. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Makkelie kon de Vijverberg alsnog exploderen. De Graafschap keert na een afwezigheid van twee jaar terug op het hoogste niveau, Almere City maakt zich op voor zijn veertiende seizoen in de Jupiler League.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 januari 2019

  2. zondag 20 januari 2019