Higler blijft bij beslissing om Sparta geen penalty te geven

20 mei 2018, 18:29   Bijgewerkt: 21 mei 2018, 00:06

Dennis Higler blijft bij zijn beslissing: Sparta had in de tweede helft tegen FC Emmen geen recht op een strafschop. Fred Friday ging in een duel met Jeroen Veldmate naar de grond, maar Higler en videoref Kevin Blom vonden het te weinig voor een penalty. "Hij werd licht vastgehouden en Veldmate speelde vervolgens de bal", is het oordeel van Higler.

Gezien de belangen van Sparta - Emmen (1-3) keek Higler het moment zelf ook terug. Hij kon de actie van Velmate van verschillende punten nader beoordelen. "Hij hield hem vast, maar dit was een mannelijke pot voetbal", zegt Higler tegen FOX Sports. "Dit soort duels gebeuren tien keer in een wedstrijd. Ik heb er niet één keer voor gefloten. In het strafschopgebied moet ik er dan niet ineens voor fluiten."

Ook Blom vond het te weinig voor een penalty, aldus Higler. "De discussie begrijp ik, maar die had je ook gehad zonder videoscheidsrechter." Sparta is door de nederlaag tegen Emmen gedegradeerd naar de Jupiler League, terwijl de Drenten komend seizoen debuteren in de Eredivisie. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen