Advocaat steekt hand in eigen boezem na degradatie

20 mei 2018, 17:23

Dick Advocaat steekt de hand in eigen boezem na de degradatie van Sparta. Al wees hij nog wel even naar scheidsrechter Dennis Higler, die de Rotterdammers geen penalty gaf. Voor Advocaat was het de eerste degradatie in zijn rijke trainersloopbaan.

Advocaat vindt dat hij te veel dezelfde spelers tot zijn beschikking had. "Maar ik heb ook de fout gemaakt om te veel door te wisselen. Zo krijg je ook nooit een vast elftal", zegt hij tegen FOX Sports. "Dat verwijt ik mezelf, al heeft dat ook weer met de selectie te maken. Maar ik ben hier verantwoordelijk voor, daar zit ik echt mee."

De Kleine Generaal vindt de degradatie vooral vervelend voor de fans. "Voor hen is dit het ergste. Mensen leven een heel jaar voor Sparta en dan is degradatie verschrikkelijk", vervolgt de keuzeheer. "We hadden het tegen Emmen heel moeilijk, ondanks een 1-0 voorsprong. Eigenlijk hebben we niet in de wedstrijd gezeten. Ik vind Emmen de verdiende winnaar, hoe hard het ook is om te zeggen. Met z'n allen hebben we het niet waar kunnen maken."

Higler

Sparta had in de tweede helft een penalty verdiend, na een overtreding op Fred Friday. Dennis Higler haalde videoref Kevin Blom erbij, maar samen besloten zij geen strafschop te geven. "Laat ik maar niets over die scheidsrechter zeggen. Ik ben niet zo'n fan van hem. Maar daardoor hebben we niet verloren. Afgelopen was het veel extremer dan nu", verwijst Advocaat naar het veelbesproken moment waar Sparta ook een penalty kreeg. "We kunnen er allerlei dingen bijhalen, maar met zijn allen hebben we het niet goed gedaan. Inclusief ikzelf."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen