Telgenkamp: "Het gebeurt niet vaak, maar ik moest huilen"

20 mei 2018, 16:55

FC Emmen-aanvoerder Dennis Telgenkamp kan zijn geluk niet op. De doelman promoveerde zondag ten koste van Sparta naar de Eredivisie. Voor Emmen is het de eerste keer dat de club uit gaat komen op het hoogste niveau. "Het gebeurt niet vaak, maar ik moest gewoon huilen", bekent Telgenkamp.

"Dit is geweldig voor de club", zegt Telgenkamp tegen FOX Sports. "Het zal een moeilijk jaar worden, maar dat zien we later wel. Dit is echt fantastisch. De supporters hunkerden zo lang naar de Eredivisie. De club en de omgeving hadden dit gewoon nodig. Het is een enorme boost. Niemand had dit verwacht en dat maakt het extra mooi."

Emmen had in het tweeluik met Sparta in beide wedstrijden geluk met de videoref. In zowel het thuis- als uitduel ontsnapten de Drenten aan een strafschop. Zondagmiddag had Spartaan Fred Friday een penalty verdiend. Maar scheidsrechter Dennis Higler en videoref Kevin Blom bepaalden anders. "Dan hebben we twee keer geluk gehad", aldus Telgenkamp. "Eigenlijk kan dat niet, want hier is de videoscheidsrechter voor."

Lees ook: FC Emmen te sterk voor Sparta en debuteert in Eredivisie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen