Koeman probeerde Dost niet over te halen: "Jammer"

20 mei 2018, 16:48

Bas Dost besloot onlangs om zich niet meer beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal. Toch heeft bondscoach Ronald Koeman niet geprobeerd om de aanvaller van Sporting Portugal nog op andere gedachten te brengen.

"Iedereen is vrij om welke beslissing dan ook te nemen", stelt Koeman zondag tijdens de persconferentie in Zeist. "Ik vind het wel heel jammer, omdat het een speler is die zeer bruikbaar is." Dost voelde zich bij Oranje niet altijd even gewaardeerd. "Vooral in het verleden heeft hij dat gevoel gekregen. Dat heb ik ook met hem besproken. Ik heb niet geprobeerd om hem op andere gedachten te brengen. Hij is oud en wijs genoeg en heeft er lang over nagedacht. Het blijft zijn beslissing."

De bondscoach ging ook nog in op de situatie van Robin van Persie, die al eens liet weten nog wel open te staan voor Oranje, mocht dat nodig zijn. "In principe is hij nu niet in beeld bij mij. Hij heeft een minimaal aantal wedstrijden voor Feyenoord gespeeld vanwege fysieke problemen. En toch was hij belangrijk. Maar als hij veel wedstrijden gaat spelen, belangrijk is en fit is dan zeg ik niet 'nooit', legt Koeman uit.

Ook over Justin Kluivert sprak de bondscoach nog. De jonge Ajacied, die afviel uit de selectie van Oranje, lijkt deze zomer te gaan vertrekken uit Amsterdam. "Ik ben benieuwd of hij de volgende stap gaat maken en of dat ook echt een goede stap voor hem is. Alle ophef over hem heeft er in ieder geval niks mee te maken dat ik heb nu niet heb opgeroepen", verklaart hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen