Galatasaray kroont zich op slotdag tot kampioen van Turkije

Galatasaray kroont zich op slotdag tot kampioen van Turkije

19 mei 2018 – Galatasaray is voor de 21ste keer kampioen van Turkije. De club van Ryan Babel en de Rotterdamse Kaapverdiaan won zaterdag ternauwernood van Göztepe (0-1) en stootte daarmee Besiktas van de troon. Fenerbahçe, waar Vincent Janssen inviel, gaat als nummer twee de voorronde van de Champions League in. Het Istanbul Basaksehir van Eljero Elia moet zich tevreden stellen met de Europa League.

Drie clubs maakten op de slotdag van de Turkse competitie kans op de landstitel. Galatasaray had de beste papieren, maar kon zich geen nederlaag veroorloven met stadsgenoten Fenerbahçe en Basaksehir in de nek. De druk om Cim Bom was enorm, maar in de 66ste minuut haalde Bafetimbi Gomis met een rake penalty de druk van de ketel. Want Galatasaray had ook voldoende aan een gelijkspel.

Fenerbahçe moest na het slechte nieuws de tweede plek zien veilig te stellen. Fener stond tot aan de voorsprong van Galatasaray met 3-0 voor, maar liet na het slechte nieuws de teugels wat vieren. Konyaspor vocht zich nog terug tot 3-2, wat de eindstand was. Ook Istanbul Basaksehir won met 3-2 van Kasimpasa.

Door alle resultaten veranderde stand niet. Besiktas eindigt als vierde. De afgetreden kampioen won zaterdag eenvoudig met 5-1 van Sivasspor, mede dankzij een goal van Ryan Babel.

gerelateerd