Videoref gaat vanuit Zeist werken in nieuw KNVB Replay Center

19 mei 2018, 17:57

De videoref opereert met ingang van het nieuwe seizoen voor wedstrijden in Nederland vanuit Zeist. Hilversum is bij de huidige finales van de play-offs voorlopig voor de laatste keer het decor. Op de KNVB Campus is de bouw van een KNVB Replay Center in volle gang. Tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op 4 augustus werkt de VAR voor het eerst vanuit Zeist.

Twee maanden geleden werd de invoering van de videoscheidsrechter bij alle Eredivisie-wedstrijden definitief. "Dat is een superkort tijdsbestek", zegt Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, op de website van de bond. "Voor 19 maart hadden we alles klaar staan, zodat we bij een 'go' van de clubs alles direct in gang konden zetten. Halverwege juli moet alles klaar zijn, zodat we het nog uitgebreid kunnen testen."

Bovendien is het Replay Center een primeur. Want de KNVB is de eerste en tot nu toe de enige bond in de wereld met een dergelijke control room op eigen terrein. Zo'n control room krijgt zes werkstations, zodat vijfwedstrijden tegelijk gecoverd kunnen worden door de videoref. Het zesde werkstation dient als back-up, mocht zich een storing voordoen.

Het Replay Center is te klein bij de 33ste en 34ste speelronde van de Eredivisie. Dan werkt de VAR op locatie of wijkt hij uit naar Hilversum.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen